La opintici

       Zăceam în pat de vreo câteva zile, cu faţa în sus şi cu ochii la perfuziile cu calmante. Mare lucru nu simţeam, când şi când o durere nebună ce mă străpungea din piept până-n spate. Mă gândeam că poate până la sfârşitul lui august îmi voi putea împlini visul vf. Moldoveanu. Dar doctorul a râs de-a binelea, când l-am întrebat dacă peste o lună pot urca pe munte. Hmm,  cum adică nu, m-am întrebat eu, gândindu-mă în mintea mea că măcar voi încerca! Ce-i mare lucru trei fracturi…vor trece, de vânătăi nu  mă sinchiseam, ce-i drept aveam pe tot corpul, că doar fusesem la întâlnirea cu moartea!

Bineînţeles că nu m-am putut urca pe vf. Moldoveanu la sfârşitul lui august, spre mare mea dezamăgire, dar la sfârşitul lui septembrie iată-mă la opintici pe munte! Aş fi vrut să-i văd faţa ironică a doctorului acum!

IMG814

Mi-am găsit şi un prieten, bun însoţitor şi care să nu mă cicălească cu, vai ai grijă cum urci, vai  ai grijă să nu cazi! Cuţulică era blând, poate puţin ursuz, dar mergea, era din film, ca să zic aşa.

IMG1315

IMG1319

Spre bucuria mea, le-am dat clasă la cules opintici celorlalţi participanţi la această aventură, bătând recordul şi la cantitate şi la calitate. Iar dacă-mi puneţi cuvântul la îndoială, priviţi:

IMG1324

Aerul curat, priveliştile frumoase, mirosul de cetină parcă mi-a mai ogoit dorul nebun de ducă, după atâta covalescenţă. Îmi vine să şi râd, când mă gândesc că la jumătate de lună de la accidentul ăsta stupid, înşiram rufe în balcon, fără ştirea alor mei plecaţi la servici. Aşa că spre surprinderea lor, azi nu m-am plâns  de vreo durere. Cine-o mai simţea, cănd eram entuziasmată la maxim de culesul opinticilor. Cu gândul la gustoasa salată de toamnă, pe care o s-o prepar din ei, am uitat şi de coaste rupte si de tot! Drept vă spun, a fost mană cerească această  minicălătorie şi mi-a deschis pofta nebună de ducă, din nou. Luna aceasta voi merge să-mi cumpăr altă maşină, că mi-a făcut-o praf şi pulbere pe cealaltă, nenorocitul ăla de şofer în accident. Hmm, să vedeţi atunci călătorii….abia aştept! Pe curând!

Reclame

23 de răspunsuri la „La opintici

  1. Nu știam de accidentul suferit, dar mă bucur că ești tare și ai trecut peste el.
    Cât despre opintici, la noi le spunem ghebe și sunt foarte apreciate, mai ales pentru conserve. Felicitări pentru recoltă! 🙂

  2. Eşti o luptătoare, Daniela, o femeie puternică. Felicitări!
    Îmi pare rău pentru accidentul tău. dar mă bucur mult că eşti pozitivă şi că eşti bine acum. Asta este cel mai important.
    Un week-end minunat îţi doresc, Daniela şi numai bucurii! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s