Tinovul Mare din Poiana Stampei

Tinovul Mare din Poiana Stampei

***

IMG6191

Este un obiectiv turistic din judeţul Suceava, care nu  este cunoscut aproape deloc. Nici nu mă miră, nu se poate găsi din lipsa indicatoarelor.

Această Turbărie din Poiana Stampei, este o rezervaţie naturală de muşchi cu o grosime de 30-40 cm.  sub care se află o mlaştină acidă si lipsită de oxigen, unde flora bacteriană lipseşte. La suprafaţă privirea ne încântă cu diverse specii de pini, molizi sau brazi cu forme şi nuanţe diferite. Accesul în Turbărie se poate face pe un podeţ din lemn, de aproximativ 1 km. lungime.

Cel mai dificil lucru este să puteţi găsi această oază umedă şi deosebită. Un bun mod de a explica ar fi cu 200 m. înainte de a ieşi din Poiana Stampei spre Pasul Tihuţa pe partea stângă a şoselei DN 17, se află  un canton silvic în dreptul căruia este un indicator verde destul de greu vizibil.

IMG6331

Odată găsit acesta, puteţi lăsa maşina în curtea cantonului. Mergeţi în vale pe lângă un grajd de vite, până se zăreşte un pod din lemn uzat pe sub care trece un râu. Traversaţi podul şi îndreptaţi-vă spre pădure, unde se întrezăresc cărări ce duc la intrarea în rezervaţie şi anume podeţul din lemn de aproximativ 1 km. lungime despre care vă vorbeam adineauri. Pentru informaţii mai amănunţite despre găsirea acestui obiectiv turistic, vă puteţi adresa localnicilor, care sunt obişnuiţi cu astfel de întrebări.

IMG5821

Fiind un loc deosebit, la întoarcerea din concediu, m-am  mai abătut din drum spre a mai vedea o dată această oază minunată şi liniştită. E ca o ,,Dumbravă Minunată,, a României şi merită promovată atât pentru istoricul rezervaţiei cât şi pentru frumuseţea aparte a acestui loc deosebit.

***

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s